Vragen over allergenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

'Keurig' Ardens rundvlees

Het Belgisch witblauw ras kent zijn oorsprong begin van de 19e eeuw in de Ardennen. Witblauwe runderen  worden vandaag voornamelijk geroemd vanwege hun heerlijk mals mager en sappig vlees. Het kwaliteitslabel ‘KEURIG’ bepaalt strikte selectiecriteria waaraan’ KEURIG runderen’ moeten  voldoen zodat u optimaal en zorgeloos zou kunnen genieten van een heerlijk stukje vlees op uw bord. Selectie van uitsluitend regionaal Ardens witblauw rundvlees van de hoogste kwaliteit. 

Drieledige kwaliteitsselectie:

  • Selectie van de beste runderen bij de regionale boer. 
  • Selectie in het slachthuis. 
  • Finale selectie van de allerbeste delen.  
  • Daarnaast kiest ‘KEURIG’ bewust voor een samenwerking met  de gespecialiseerde kwaliteitsslager. Zijn kennis
    en knowhow staat garant voor dat beste stukje kwaliteitsvlees.

‘KEURIG’ Ardens witblauw is streng gekeurd  witblauw rundvlees van topkwaliteit, met aandacht voor voedselveiligheid, dierenwelzijn en duurzaamheid. 

  

Wat betekenen deze specifieke punten voor ons?

VOEDSELVEILIGHEID

KEURIG rundsvlees heeft een zeer korte,  gecontroleerde keten met weinig tussenschakels. Hierdoor is de herkomst van het Keurig vlees perfect traceerbaar, van producent tot slager. KEURIG runderen vertoeven enkele seizoenen op het Ardens weiland, aanvullende voeding is uitsluitend samengesteld op basis van pure, natuurlijke landbouwgrondstoffen.

DIERENWELZIJN

Smaakvol  rundvlees bekom je enkel door een zorgzame en kwaliteitsvolle omgang met de dieren. KEURIG runderen beschikken over een diervriendelijke huisvesting met zowel binnen- als buitenruimte.  Ingestrooide, geventileerde stallen zorgen voor het nodige comfort en waarborgen de gezondheid en het welzijn van de dieren. KEURIG runderen beschikken continu over vers drinkwater De dieren worden gekweekt in Hoog-België (Ardennen), op smaakvolle weides, waar ze de rust en de ruimte krijgen om langzaam te groeien. KEURIG runderen worden  uitsluitend regionaal  vervoerd en het transport beperkt zich  tot een minimum.  Hierdoor blijven de dieren rustig en stressvrij.

MILIEU

De korte keten, het regionale karakter en de natuurlijke voeding zorgen voor een verlaagde ecologische voetafdruk.

SELECTIE EN KWALITEIT

Keurig  selecteert  zelf de  boeren én de dieren, vervolgens selecteert Keurig ook op kwaliteit op de slachtplaats. Uiteindelijk worden de deelstukken van de hoogste kwaliteit gekozen voor KEURIG, dé definitieve selectie van Vleeshandel H. Perot. Het vlees is  smaakvol en heeft een verfijnde vleesstructuur. De landelijke heuvelachtige oorsprong en afmesting in de Ardennen geven het vlees een rustige en dus mooiere kwaliteit.